2015. november 30., hétfő

Itt jártunk: Adventi készülődés a Tatai Fényes Tanösvényen

Itt jártunk rovatunkban most a hétvégi Fényes Tanösvény által rendezett "adventi készülődés" programját mutatjuk be.
Szerencsénk volt, gyönyörű napsütésre ébredtünk vasárnap reggel így jókedvűen, de sok meleg ruhával felszerelkezve indultunk ki a Fényes Fürdő területén található Tanösvényhez.
Meglepő módon időben érkeztünk, két állandó, szigorú program zsűriző lányommal. A túravezetés  szinte percre pontosan, 10 órakor kezdődött és egy kis szülő-idegenvezető csörte után (miszerint milyen dolog, hogy fegyelmezni kell a 2 év körüli gyereket és be kell tartani a helyi szabályokat...milyen időket élünk....) indultunk is. A túrán a napocska hősiesen kitartott és végig kísért minket a majd 1400 méteres, kacskaringós palló-sétányon. Sajnos sok állat már visszavonulót fújt a hideg elől, de így is láttunk sok szép dolgot, az idegenvezető segítségével meg kimondottan élvezetes volt a túra.
Szerencsénk volt egy, a hidegtől lelassult, hatalmas szitakötőt közvetlen közelről tanulmányozni, lányom meg is simogatta, persze csak szőrmentén, akarom mondani potroh mentén:)
A több mint egy 1 órás sétaút után a melegedőben lehetőség volt, adventi koszorú és díszek elkészítésére. A gyermekek hamar letudták az alkotásokat és onnan indult nekik az "erezdelahajam" buli a kis játszóházban.
Összefoglalva nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük a lehetőséget, remélem még kijutunk hasonlóan színvonalas rendezvényekre.
készülődés a túravezetésre

a hód dolgozott az éjjel

a kilátóból csodás látvány tárult elénk a láperdőre

ugye megmondtam

szitakötő közelről

érdeklőve figyelnek a csöppök

a függő híd volt a kedvenc, többször átfutottunk rajta

alkotások és alkotóik

akkor kezdődhet a buli!:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése