2015. március 18., szerda

Gerecse 50! De most tényleg

Egyszer nagyon régen én magam is lesétáltam a Gerecse 50-et. Akkor, az osztálytársnőmmel megfogadtuk, hogy ha máskor nem is, de ezen rendezvényen minden évben találkozunk és együtt teljesítjük a nem kis távot. Sajnos ez azóta sem jött össze és a Gerecse meg csak vár ránk kitartóan:(
Te ne hagyd, hogy más elfoglaltságok elszólítsanak ettől a teljesítménytúrától.
Egy napra hagyj hátra mindent, csak a hátizsákod, NA meg a Családod hozd magaddal és túrázzatok egy hatalmasat, gyönyörű hegyvidékes tájainkon.
50 km nem túl sok, DE! nem is túl kevés! Kis rákészülés, nagy levegő és hajrá!!
És ha még nem ismered a környéket érdemes még egy napot eltölteni a régióban. Szállj meg nálunk az Öreg-tó Club Hotelben és élvezd gyönyörű városunk nyújtotta pihenési lehetőségeket.
www.oregtohotel.hu
ebben a szaunában kiengedheted a fáradt gőzt, masszőzeink orvosolják az izomlázat


2015. március 16., hétfő

Tata nem csak a „vizek városa” hanem a lovaké is!

Tata lovas múltja több száz évre vetíthető vissza. A XIX. században óriási fellendülés ment végbe a városban, mely Esterházy Miklós grófnak köszönhető. Ő a lovas életen keresztül kívánta a települést fejleszteni. 1867-től rendszeres versenyeket tartottak itt, s a társasági élet központja lett Tata. Az itt felállított tréningtelepeken a magyar és osztrák arisztokraták versenylovait idomították. Az idomárok egyöntetűen elismerték, hogy az országban a futólovak idomítására legalkalmasabb a tatai gyep. A pezsgőgyári versenypályát Esterházy Miklós magának és barátainak építtette, s 1899-ben itt próbálták ki először a startgépet 20 ló indításával.
Tata jelenleg is több lovas klubbal rendelkezik, sőt szomszéd településünkön, Szárszón, lovas-íjászklub is működik.
Szépséges városunknak jelenleg 3 nagy lovas rendezvénye is van.
Első rendezvény: Szent György nap, a néphagyomány szerint ekkor hajtották ki a lábasjószágokat a legelőre. Ez idén április 24-25-ére esik. (Mivel ekkor már megkezdődik a Kossuth tér felújítása, a lovas áldást a kapucinus templom előtti térre tervezzük, s innen vonulunk a tópartra.)
Második rendezvény: A Kertvárosi napnak tavaly nagy sikere volt, így ezt is folytatják. Most augusztus 1-jén rendezik a tóvároskerti pezsgőpályán és környékén. Mivel ezen a napon lesz a Minimarathon nemzetközi futóverseny, szeretnének a futóknak is kedvezni. Így a délutánt a lecsófesztivállal kötik össze, étel tehát lesz bőven.
Harmadik rendezvény: a Mihály-nap Szeptember 26-án kerül megrendezésre. A pásztorok ekkor számoltak el a rájuk bízott jószággal.
Látogasson el Ön is történelmi városunkba, szálljon meg nálunk az Öreg-tó Club Hotelben és élvezze a város nyújtotta élményeket.



2015. március 11., szerda

Via Ferrata Tatabányán

Nemsokára megnyitja "kapuit" a nagyközönség előtt a tatabányai via ferrata!
Hogy mi is a via ferrata? Olyan hegyi út, amelyen előzetesen felszerelt létrák, hidak és fémkábelek segítik az előrehaladást.
A legkorszerűbb technikával kiépült tatabányai via ferrata a Turulhoz vezet és ingyenesen lehet majd mászni rajta, csak a megfelelő felszerelésről kell gondoskodni.
Bővebben az alábbi linken lehet olvasni erről a nem mindennapi kaland-lehetőségről. 
Azt biztosan ígérhetem, hogy az Öreg-tó Club Hotel nem egy dolgozója ki fogja próbálni! (Ugye Andika?:))

na speciel ilyen nem lesz, de azért remegni fog a lábunk:)

2015. március 10., kedd

The Walk of our Life

Két srác, Simon és Christoph azt vette a fejébe, hogy GYALOG mennek Európából Kínáig. Simon, akinek, a World Vision Projecten keresztül, két fogadott keresztgyermeke is van Észak-Vietnamban, adománygyűjtésre is felhasználja nem mindennapi vállalkozásukat.
Te is nyomon követheted "sétájukat" az alábbi linken:
www.thewalkofourlife.com
Tegnap este nálunk az Öreg-tó Club Hotelben szálltak meg egy éjszakára! 
Sok sikert és elnyűhetetlen bakancsokat kívánunk Nekik.

Pár kép a eddigi útjukról